Nele De Belie

  • Master in de Logopedie
  • Stemstoornissen, chronische hoestprikkel, studiebegeleiding middelbaar

Nele heeft een bijzondere specialisatie in stempathologie. Door nauwe samenwerking met de Universiteit Gent, het universitair ziekenhuis van Antwerpen, maar ook met meerdere lokale long- en NKO-artsen blijft ze up-to-date.

Haar doorgedreven interesse en kennis komt tevens tot uiting via diverse publicaties in specifieke wetenschappelijke tijdschriften. 

Nele neemt hiernaast ook de coördinatie van ParMed, Pastorieke en de zomerkampjes voor haar.

CONTACT
nele.debelie@parmedbelsele.be

Logopedie is de behandeling van communicatiestoornissen met betrekking tot taal, spraak, de stem, gehoor en/of slikken.

In 2005 studeerde Nele af aan de Universiteit Gent als Master in de Logopedie en Audiologie. Ze ging meteen aan de slag als zelfstandig logopediste. Nele ontwikkelde een eigen methode voor spelling en rekenen, waardoor kinderen die reeds geen eenvoudig parcours aflegden, sneller vol zelfvertrouwen weer op weg kunnen gaan.

Nele specialiseerde zich vol enthousiasme in stempathologie. Aan de hand van een uitgebreide stemanalyse, manuele laryngale facilitatie, diverse stem-, zang- en ademhalingstechieken bereikt ze op korte tijd mooie resultaten samen met de patiënt.

Professionele zorg met een warm hart voor elke patiënt staat voor Nele centraal. Kritische ingesteldheid, pedagogische vaardigheden, analytisch denkvermogen en onuitputtelijk enthousiasme vormen hiervan de basis.

De praktijk ging met meer en meer mensen samen op weg, ParMed groeide. Samen met vijf logopedistes, een kinesiste en drie psychologen staat Nele in voor de behandelingen, maar optimaliseert ze tevens het diagnostisch proces.

Nele is mama van drie guitige kapoenen Pieter, Sander en Jasmijn. Ze houdt ervan om samen te knutselen, te wandelen met de honden, gezellig in de tuin werken en zoveel meer.

Een warme thuis voor de patiënten

Samen met haar team zette Nele in 2014 haar schouders onder een een nieuw project: de Pastorij van Belsele. Een prachtig  authentiek gebouw, midden in het centrum van Belsele omgeven door een oase van groen… Door de huidige invulling van de pastorij kan Belsele en omgeving blijven genieten van deze mooie locatie en blijft het maatschappelijk draagvlak behouden.

Ook van de tuin wordt genoten! Met je hele klas emmers water komen halen voor Wereldwaterdag, samen met de andere kleutertjes zalig ravotten in de tuin, gezellig op speurtocht naar de lekkerste paaseitjes, een kleuterzomerkamp,…. het is iedere keer opnieuw weer zo’n fijne belevenis!

Inclusief kinderdagverblijf ’t Pastorieke

Wanneer je bij de geboorte van je lieverd verdrietig nieuws te horen krijgt, is dit vaak een enorme schok voor de ouders. Af en toe heb je graag een beetje ademruimte om dan opnieuw vol goede moed al je warme zorgen aan je kindje te kunnen geven. In een reguliere kinderdagopvang is de opvang van kindjes met extra zorgen echter niet altijd even evident.  Toen een gezin vanuit de nabije omgeving hiermee geconfronteerd werd, startte Nele samen met drie schatten van kinderverzorgsters in 2015 inclusief kinderdagverblijf ’t Pastorieke op. Hier zijn kindjes met en zonder extra zorgen welkom vanaf 3 maanden tot en met 3 jaar.

Vakantiekampjes

Samen ondernemen, samen je droom doorgeven. Vakantiekampjes ’t Pastorieke geeft jongeren de kans om zelf te ondernemen. Een zomerkamp, een knutselsessie, een speelweekje,… Droom gerust met ons mee.