Wat is hartcoherentie?

Als we stress hebben, angstig zijn, hyperventileren,… gaan we onbewust sneller en hoger ademen. In ons lichaam treden er daardoor verschillende mechanismen in werking. Ons hartritme versnelt waardoor het angstcentrum in onze hersenen in actie schiet en stresshormonen komen vrij.

Als dit voor een korte periode is, voorziet ons lichaam de energie die nodig is om hier door te komen.
Als het echter om chronische stress / angst gaat, dan gaat het lichaam deze stress als normaal aanschouwen. Op die manier putten we ons lichaam uit tot alle reserves zijn opgebruikt omdat het lichaam energie blijft aanleveren om je terug in balans te brengen. Er is onvoldoende herstel.

Door hartcoherentie leer je hoe stress werkt en wat je eraan kan doen. Je leert op een ritmische manier ademen hetgeen invloed heeft op ons hartritme en bloeddruk. Dit zorgt ervoor dat het angstcentrum in onze hersenen gedempt wordt. Tijdens de sessies meten we wat jouw persoonlijke ritme is om je lichaam terug in balans te brengen. Je voelt je hierdoor rustiger doorheen de dag en je leert eveneens hoe je kan omgaan met conflictsituaties.

Graag meer informatie?