Lieselotte Colman

  • Master in de Kinesitherapie
  • Baby’s, kinderen en volwassenen

Lieselotte heeft de bijzondere bekwaamheid pelvische reëducatie verworven. Daarnaast specialiseerde ze zich in ademhalingstherapie en specialiseert ze zich verder in de psychomotoriek.

CONTACT
lieselotte.colman@parmedbelsele.be

Kinesitherapie is een specifiek beroep met een breed profiel. De kinesitherapeut richt zich vooral op het menselijk bewegen en dan voornamelijk in een context van gezond functioneren. Het kinesitherapeutisch domein wordt daarbij ondersteund door een eigen wetenschappelijk kader binnen de medische wetenschappen.

In 2003 studeerde Lieselotte af als licentiaat in de kinesitherapie. Door haar balletverleden en interesse in het locomotorische stelsel, studeerde ze nog verder en studeerde ze in 2005 af als bachelor in de podologie.

In parallel met haar studies werkte ze reeds in het Runners Service Lab en startte ze ook haar eigen praktijk in de podologie.

De kinesitherapiekriebel werd sterker en in maart 2006 is ze dan beginnen werken in een WZC te Zwijndrecht. Dit was voor haar de katalysator om in januari 2007 volledig zelfstandig te gaan als kinesitherapeut in een groepspraktijk te Sint-Niklaas.

Studeren bleef een must en ze specialiseerde zich in manuele lymfedrainagepelvische reëducatiewatergewenning en babymassage. Gedurende meer dan 6 jaar gaf Lieselotte maandelijks babymassage in Lokeren. Door de inperking van een overheidssubsidie naar terugbetaling zijn deze sessies afgebouwd.

Ondertussen werd ze mama van vier kindjes: Lenthl , Jurre , Thorben en Nienke. Hierbij nam ze even ademruimte om een gezonde work-life balans te behouden.

Sinds 2013 werkte Lieselotte deeltijds in WZC Lindehof. Maar naarmate de kinderen groter werden, kwam weer de drang terug naar de uitdaging waarin ze gespecialiseerd is. Ze begon in januari 2016 naast het werk in het rusthuis haar eigen praktijk. Hier kwamen in januari 2017 ook nog enkele bewoners van home Vesta bij en al vlug zaten de dagen goed gevuld.

In juli 2017 besloten Lieselotte en ParMed vol spanning om samen te werken. Lieselotte neemt in het ParMed-team de sleutelrol rond kinesitherapie op zich. Inhoudelijk betekent dit dat Lieselotte de domeinverantwoordelijke binnen de praktijk is, de kinesitherapeutische taken op haar neemt en therapie geeft met betrekking tot baby’s, kinderen en volwassen in de gebieden: psychomotoriek, schrijfmotorische vaardigheden, bedplassen, urineverlies, stoelgangproblemen, seksuele problemen, ademhalingsproblemen,…

Lieselotte heeft een top-reputatie opgebouwd gebaseerd op jaren ervaring en permanente vorming.  Ze evangeliseert met bijzonder enthousiasme rond haar kernspecialisaties. Als je ooit de kans krijgt om een vorming of uiteenzetting van haar bij te wonen, schrijf je dan zo snel mogelijk in!